Vælg en side

Er du og din bil klar til vinteren?

er-din-bil-vinterklarVinteren nærmer sig Danmark, og det betyder, at der snart skal skiftes til vinterdæk, og bilen skal gøres vinterklar. Vinteren er ligeledes årsag til en lang række uheld på vejene. Det gælder både trafikuheld men også folk, der kører fast i sne. Derfor kan det være godt at sikre sig med vejhjælp, hvor din bil kan blive trukket fri. Det er der flere forskellige firmaer, der tilbyder vejhjælp, der tilbyder. Er du bange for at køre fast eller har prøvet det før, så kan det derfor være en rigtig god idé, hvis du sikre dig dette, inden vinteren starter.

Få skiftet til vinterdæk

Du bør få skiftet til vinterdæk i god tid, inden vinteren slår til. Lige pludselig har den første nattefrost været der, og så kan der være sort is på vejene, hvilket er meget farligt og hvert år fører til mange uheld på de danske veje. Vinterdæk giver dig et meget bedre greb i sne og slud, og vælger du at køre uden, har du slet ikke vejgreb nok til, at det er forsvarligt at køre. Du skal altid sikre dig, at dine dæk har mindst 3 millimeter dækmønster, så du har et godt vejgreb, når det bliver koldt.

Andre ting du bør have styr på inden vinteren

Der er ingen tvivl om, at vinterhalvåret er den årstid, der slider hårdest på din bil. Derfor skal du gøre den klar til at modstå kulden. Du bør altid starte med at kontrollere dit motorrum i bilen. Her skal du sørge for at det er sikret mod frost. Ligeledes bør du hælde ny og frisk olie på bilen, og så bør du sikre dig, at din sprinklervæske kan klare minimum minus 20 grader. Det går ikke, hvis det fryser til is. Sørg også for at teste dit batteri. Oplever du problemer, så er det muligt at få en lader hjemme, så du ikke kommer ud til bilen en kold morgen og oplever, at den ikke kan starte. Sørg også altid for, at dine vinduesviskere kører flydende. Det kan du sikre dig ved at sørge for at gummiet er blødt.

Har du før oplevet problemer med, at du ikke har kunnet komme ind i din bil, fordi din lås var frosset, så sørg for at give den noget låseolie. Tjek desuden også at lygterne altid virker. Det er mørkt det meste af dagen om vinteren, hvorfor lygter er essentielle.

Tilbage til artikler